Το 1934 ο Σάββας Γαρταγάνης ξεκίνησε με τον πάγκο του γεμάτο βιβλία στη γωνία Ίωνος Δραγούμη με Τσιμισκή όπου βρισκόταν η Τράπεζα Αθηνών. Έπειτα από δύο χρόνια,το 1936 εγκαταστάθηκε μπροστά από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Βρισκόταν μπροστά από τη Φιλοσοφική σχολή και τα βιβλία του, κυρίως λογοτεχνικού περιεχομένου απλώνονταν τόσο στον πάγκο του, όσο και στο πεζούλι του τοίχου στο ΑΠΘ.

Στη συνέχεια δημιούργησε τη βιβλιοφιλική γωνιά δίπλα από τη φοιτητική λέσχη στην οδό Εθνικής Αμύνης που εξελίχθηκε σε Φοιτητικό βιβλιοπωλείο. Από το 1937 μέχρι και το 1969 χιλιάδες φοιτητές και βιβλιόφιλοι της πόλης και της χώρας μας βρήκαν σχεδόν κάθε βιβλίο που κάλυπτε τις ανάγκες ή τα ενδιαφέροντά τους.

Από το 1970 μεταφερθήκαμε στην οδό Κωνσταντίνου Μελενίκου 3, όπου και συνεχίζουμε να υπηρετούμε το φοιτητικό και αναγνωστικό κοινό με πλήθος προσεγμένων εκδόσεων και βιβλίων. Είμαστε το πιο παλιό βιβλιοπωλείο της Θεσσαλονίκης συμπληρώνοντας το 2022, 88 χρόνια συνεχούς παρουσίας στον πανελλήνιο χώρο του βιβλίου, με τις εκδόσεις μας να συνεχίζουν την εκπαιδευτική και μορφωτική αποστολή τους σε όλα σχεδόν τα ΑΕΙ και ΤΕΙ της χώρας.