Κων. Μελενίκου 3, Θεσσαλονίκη 54 635

Θεριός Ν. Ιωάννης

Ομότιμος Καθηγητής Γεωπονικής Σχολής Α.Π.Θ.

Ο ομότιμος καθηγητής Γεωπονίας, Ιωάννης Θεριός, γεννήθηκε το 1944 στα Νέα Μουδανιά Χαλκιδικής και έλαβε το πτυχίο Γεωπονίας του ΑΠΘ (1967) με άριστα. M.S στα οπωροκηπευτικά ( UC Davis, 1976). M.S στην Εδαφολογία (UC Davis, California, 1978), Ph.D στη φυσιολογία φυτών (Davis, 1978) και Υφηγεσία (1981) στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο. Οι μεταπτυχιακές του σπουδές πραγματοποιήθηκαν με υποτροφία του ΙΚΥ.
Είναι συγγραφέας, μόνος ή σε συνεργασία, των βιβλίων: «Φυλλοβόλα οπωροφόρα», «Ειδική Δενδροκομία-Φυλλοβόλα οπωροφόρα», «Αείφυλλα οπωροφόρα», «Ελαιοκομία», «Θρέψη φυτού και λιπασμάτων», «Απορρόφηση νιτρικών από την ελιά» (1981), «Γενική Δενδροκομία-Πολλαπλασιασμός» και Olives ( CAB International). Επίσης συνέγραψε σημειώσεις για «Προχωρημένα μαθήματα Ανόργανης Θρέψης και Εργαστηριακή Μεθοδολογία». Ασχολήθηκε ερευνητικά με πολλά αντικείμενα της Δενδροκομίας, με έμφαση στην Ανόργανη Θρέψη. Ήταν ο επιβλέπων σε 18 διδακτορικές διατριβές και αντίστοιχες μεταπτυχιακές διατριβές. Έχει δημοσιεύσει περισσότερες από 100 εργασίες σε διεθνή και πάνω από 60 ελληνικά έγκυρα περιοδικά. Στο έργο του παραπέμπουν με ευμενή σχόλια περισσότεροι από 3.500 ερευνητές. Συμμετείχε σε πολλά διεθνή και εθνικά συνέδρια, όπου παρουσίασε εργασίες του και διετέλεσε επί σειρά ετών πρόεδρος του Μεταπτυχιακού των Οπωροκηπευτικών, διευθυντής του Τομέα Οπωροκηπευτικών, καθώς και Γενικός Γραμματέας και Αντιπρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας της επιστήμης των Οπωροκηπευτικών.

Anorgani threpsi . Προβολή

Ανόργανη θρέψη και λιπάσματα

75,00€

Elaiokomia . Προβολή

Ελαιοκομία

50,00€

Geniki dendrokomia . Προβολή

Γενική Δενδροκομία – Μέρος Α’

50,00€

Εκδόσεις Βιβλίων

Από το 1934 κοντά στο φοιτητικό κοινό και τους καθηγητές, με καλαίσθητες και ποιοτικές εκδόσεις πανεπιστημιακών συγγραμμάτων.

Διανομή Βιβλίων

Το κατάστημα μας λειτουργεί ως Σημείο Διανομής συγγραμμάτων μέσω του Συστήματος Εύδοξος.

Βιβλιοπωλείο

Βιβλία που καλύπτουν διάφορα επιστημονικά πεδία, με εξειδίκευση στις Γεωτεχνικές και Θετικές Επιστήμες.