Κων. Μελενίκου 3, Θεσσαλονίκη 54 635

Λαχανοκομία

65,00€

Σύμφωνα με τα πιο πρόσφατα διαθέσιμα στοιχεία, η Λαχανοκομία αποτελεί τον δυναμικότερο κλάδο της ελληνικής γεωργίας, λαμβάνοντας υπόψη τη συμβολή της στο ακαθάριστο γεωργικό προϊόν, αλλά και με βάση την αξία των παραγόμενων προϊόντων, την κάλυψη των αναγκών της εγχώριας αγοράς στα αντίστοιχα προϊόντα, το ισοζύγιο εξαγωγών-εισαγωγών και την απόδοση των επενδύσεων σε αυτήν. Η…

 • ISBN

  9789606859366

 • Σχήμα

  17x24

 • Σελίδες

  896

 • Εξώφυλλο

  Μαλακό

Σύμφωνα με τα πιο πρόσφατα διαθέσιμα στοιχεία, η Λαχανοκομία αποτελεί τον δυναμικότερο κλάδο της ελληνικής γεωργίας, λαμβάνοντας υπόψη τη συμβολή της στο ακαθάριστο γεωργικό προϊόν, αλλά και με βάση την αξία των παραγόμενων προϊόντων, την κάλυψη των αναγκών της εγχώριας αγοράς στα αντίστοιχα προϊόντα, το ισοζύγιο εξαγωγών-εισαγωγών και την απόδοση των επενδύσεων σε αυτήν. Η ενασχόληση με τη Λαχανοκομία αποτελεί μια σημαντική διέξοδο για τους Έλληνες παραγωγούς, καθώς έχουν το πλεονέκτημα των κλιματικών συνθηκών, οι οποίες τους εξασφαλίζουν παραγωγή πρώιμων προϊόντων, υψηλής ποιότητας, ασφάλειας και διατροφικής αξίας (ουσιώδη χαρακτηριστικά διαφοροποίησης των παραγόμενων σήμερα προϊόντων), στοιχεία που κάνουν λιγότερο επικίνδυνη την έλλειψη στρατηγικού σχεδιασμού από την πλευρά της πολιτείας, αλλά και την ένδεια της λαχανοκομικής έρευνας στη χώρα μας. Παράλληλα, με δεδομένη την εντατικότατα της, η ενασχόληση με τη Λαχανοκομία αποτελεί μία δραστηριότητα μέσα από την οποία εξασφαλίζεται πλήρης απασχόληση σε ετήσια βάση, συμβάλλοντας καθοριστικά στη μείωση της ανεργίας.

Το σύγγραμμα αυτό βασισμένο στη σύγχρονη επιστημονική γνώση, τη διεθνή και ελληνική βιβλιογραφία αλλά και την εμπειρία του συγγραφέα από την 35ετή ενασχόλησή του αποκλειστικά με τη Λαχανοκομία, τόσο στην έρευνα όσο και τη διδασκαλία, έχει ως σκοπό την εκτενή παρουσίαση των απαιτήσεων για επιτυχή άσκηση της Λαχανοκομίας, όπως αυτές διαμορφώνονται με βάση τα σύγχρονα περιβαλλοντικά προβλήματα, στα οποία δίνεται ιδιαίτερη έμφαση, αλλά και τις συνθήκες του άκρως ανταγωνιστικού και παγκοσμιοποιημένου περιβάλλοντος. Απευθύνεται κυρίως στον 3ετή φοιτητή του Τμήματος Γεωπονίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, παράλληλα όμως καταβλήθηκε προσπάθεια ώστε να οργανωθεί και με τέτοιον τρόπο που να καταστεί χρήσιμο και για όποιον ενδιαφέρεται για επιτυχή ενασχόληση με τη Λαχανοκομία. Στις 896 σελίδες του βιβλίου περιλαμβάνονται 23 εικόνες, 52 σχήματα, 99 πίνακες και 221 φωτογραφίες.

Εκδόσεις Βιβλίων

Από το 1934 κοντά στο φοιτητικό κοινό και τους καθηγητές, με καλαίσθητες και ποιοτικές εκδόσεις πανεπιστημιακών συγγραμμάτων.

Διανομή Βιβλίων

Το κατάστημα μας λειτουργεί ως Σημείο Διανομής συγγραμμάτων μέσω του Συστήματος Εύδοξος.

Βιβλιοπωλείο

Βιβλία που καλύπτουν διάφορα επιστημονικά πεδία, με εξειδίκευση στις Γεωτεχνικές και Θετικές Επιστήμες.