Κων. Μελενίκου 3, Θεσσαλονίκη 54 635

Βασιλακάκης Δ. Μιλτιάδης

Ομότιμος Καθηγητής Δενδροκομίας Α.Π.Θ.

Γεννήθηκε στο Καμποχώρι Ημαθίας το 1944. Τις γυμνασιακές του σπουδές τις πραγματοποίησε στο Γυμνάσιο Αλεξάνδρειας και το Πρακτικό γυμνάσιο της Βέροιας από όπου και αποφοίτησε το 1962. Κατόπιν εξετάσεων εισήλθε στην Τότε Γεωπονική και Δασολογική Σχολή, Τμήμα Γεωπονίας από την οποία το 1967 έλαβε το πτυχίο του Γεωπόνου.
Το 1970 διορίστηκε Βοηθός στο Εργαστήριο Δενδροκομίας του ΑΠΘ και το 1974 με υποτροφίες Fulbright (ΗΠΑ) και ΝΑΤΟ μετέβη στις ΗΠΑ για μεταπτυχιακές σπουδές στο Πανεπιστήμιο του Wisconsin – Madison, Τμήμα Οπωροκηπευτικών από το οποίο το 1978 έλαβε το διδακτορικό του δίπλωμα (PhD). Επί ένα εξάμηνο παρέμεινε στο παραπάνω Πανεπιστήμιο ως μεταδιδάκτωρ, όπου πέρα από τα ερευνητικά του καθήκοντα δίδαξε και το προπτυχιακό μάθημα “Temperate Zone Pomology”.
Toν Μάρτιο του 1979 διορίστηκε ως Επιμελητής στο Εργαστήριο Δενδροκομίας του Τμήματος Γεωπονίας του ΑΠΘ. Το 1982 εντάχθηκε στη βαθμίδα του Λέκτορα και μετά από κρίσεις στις ενδιάμεσες βαθμίδες το 1988 εκλέχθηκε στην βαθμίδα του Καθηγητή. Το 2011 συνταξιοδοτήθηκε και έλαβε τον τίτλο του ομότιμου καθηγητή.
Το 1984 με υποτροφία του ΝΑΤΟ μετέβη για 6 μήνες ως επισκέπτης καθηγητής στο Dept. οf Horticulture του Πανεπιστημίου του Oregon, – Corvallis, όπου πραγματοποίησε έρευνα με θέμα τις πολυαμίνες.
Στο ΑΠΘ δίδαξε τα προπτυχιακά μαθήματα Δενδροκομίας(Γεν. Δενδροκομία, Φυλλοβόλα οπωροφόρα Δένδρα, Εσπεριδοειδή), “Μικρά Οπωροφόρα” και “Μετασυλλεκτική Mεταχείριση Καρπών” και στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα τα μαθήματα “Φυσιολογία Aύξησης και Aνάπτυξης” και “Μετασυλλεκτική Φυσιολογία Οπωροκηπευτικών”. Συνέγραψε 5 βιβλία σε συνεργασία ή ως μοναδικός συγγραφέας με τίτλους: “Ειδική Δενδροκομία – Φυλλοβόλα Οπωροφόρα”, “Εσπεριδοειδή”, “Γενική και Ειδική Δενδροκομία”, “Μικρά Οπωροφόρα”, “Μετασυλλεκτική Φυσιολογία, Μεταχείριση Οπωροκηπευτικών και Τεχνολογία”.
Επί σειρά ετών δίδαξε στο ΜΑΙΧ το μάθημα “Φυσιολογία άνθισης–καρπόδεσης” και υπό την επίβλεψή του πολλοί φοιτητές εκπόνησαν τις μεταπτυχιακές τους διατριβές
Έχει λάβει μέρος σε πολλά διεθνή και ελληνικά συνέδρια και συμμετείχε σε διάφορα Ευρωπαϊκά προγράμματα (Erasmus, Tempus) και σε Workshops. Επέβλεψε 36 μεταπτυχιακές διατριβές (23 Μάστερ και 13 διδακτορικά). Έχει δημοσιεύσει σε συνεργασία με μεταπτυχιακούς του φοιτητές ή και συναδέλφους πολλές εργασίες σε Ελληνικά και Ξενόγλωσσα περιοδικά του SCI, Πρακτικά Ελληνικών και Συνεδρίων του Εξωτερικού, και έχει κρίνει σημαντικό αριθμό εργασιών προς δημοσίευση σε ξένα περιοδικά. Έχει διοργανώσει Ημερίδες με θέματα Δενδροκομίας στην AGROTICA και συμμετείχε ως ομιλητής σε πολλές ημερίδες ανά την Ελλάδα Επί πολλά έτη υπηρέτησε και ακόμη υπηρετεί την Ελληνική Εταιρεία της Επιστήμης των Οπωροκηπευτικών(ΕΕΕΟ) από τη θέση του Γενικού Γραμματέα ή και του Προέδρου.

Εκδόσεις Βιβλίων

Από το 1934 κοντά στο φοιτητικό κοινό και τους καθηγητές, με καλαίσθητες και ποιοτικές εκδόσεις πανεπιστημιακών συγγραμμάτων.

Διανομή Βιβλίων

Το κατάστημα μας λειτουργεί ως Σημείο Διανομής συγγραμμάτων μέσω του Συστήματος Εύδοξος.

Βιβλιοπωλείο

Βιβλία που καλύπτουν διάφορα επιστημονικά πεδία, με εξειδίκευση στις Γεωτεχνικές και Θετικές Επιστήμες.