Κων. Μελενίκου 3, Θεσσαλονίκη 54 635

Χημεία και Τεχνολογία Χρώματος

20,00€

Ε. Τσατσαρώνη – Ι. Ελευθεριάδης
Καθηγητές Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης

 • ΙSBN

  9789609828871

 • Σχήμα

  17x24

 • Σελίδες

  271

 • Εξώφυλλο

  Μαλακό

Το βιβλίο απευθύνεται σε φοιτητές τμημάτων Χημείας, σε χημικούς της βιομηχανίας χρωμάτων και βερνικιών καθώς και σε οργανικούς χημικούς. Οι χιλιάδες χρωστικές, φυσικές και συνθετικές, ταξινομήθηκαν με βάση τη χημική τους δομή και δίνονται οι σημαντικότερες κατηγορίες αυτών με έμφαση στη σύνθεση αλλά και στην επιστημονική τεκμηρίωση των παραδοσιακών τρόπων βαφής (μηχανισμοί, συνθήκες, κλπ.). Στο βιβλίο περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων:

-Άλλες χρήσεις των χρωμάτων εκτός της βαφής ινών. -Τα φθορίζοντα λαμπρυντικά και τα βοηθητικά βαφής. -Οικολογικά προβλήματα που προκύπτουν απ’τη χρήση των χρωμάτων. -Η θεωρία της βαφής ως φυσικοχημικής διεργασίας. -Το χρώμα ως φυσικό μέγεθος και στοιχεία για τη μέτρησή του.

Ανάλυση και περιγραφή των βιομηχανικών συσκευών και μηχανών βαφής καθώς επίσης και της τυποβαφής και εκτύπωσης. Τέλος, αναλύεται η καταλληλότητα μιας χρωστικής για τη βαφή συγκεκριμένης ίνας όπως επίσης και η δομή των σημαντικότερων υφάνσιμων ινών.

Εκδόσεις Βιβλίων

Από το 1934 κοντά στο φοιτητικό κοινό και τους καθηγητές, με καλαίσθητες και ποιοτικές εκδόσεις πανεπιστημιακών συγγραμμάτων.

Διανομή Βιβλίων

Το κατάστημα μας λειτουργεί ως Σημείο Διανομής συγγραμμάτων μέσω του Συστήματος Εύδοξος.

Βιβλιοπωλείο

Βιβλία που καλύπτουν διάφορα επιστημονικά πεδία, με εξειδίκευση στις Γεωτεχνικές και Θετικές Επιστήμες.