Κων. Μελενίκου 3, Θεσσαλονίκη 54 635

Εισαγωγή στη Φασματοσκοπία Μαζών

30,00€

Στεφανίδου – Στεφανάτου Ιουλία, Δημήτριος Ρήγας
Καθ. Οργανικής Χημείας ΑΠΘ, Ηλεκτρονικός Μηχανικός ΕΕΔΙΠ

 • ΙSBN

  9789606859304

 • Σχήμα

  17x24

 • Σελίδες

  240

 • Εξώφυλλο

  Μαλακό

Το βιβλίο αυτό απευθύνεται κυρίως στους φοιτητές του Χημικού Τμήματος, που ακολουθούν την κατεύθυνση “Χημική Ανάλυση – Περιβάλλον”.

Περιγράφεται η αρχή λειτουργίας οργάνων απλής και διπλής εστίασης με τις διάφορες τεχνικές ιονισμού και ανάλυσης ιόντων. Δίνεται έμφαση στη μορφή των ισοτοπικών κορυφών ενώσεων με πολυϊσοτοπικά στοιχεία (χλώριο, βρώμιο) λόγω της σπουδαιότητας των αλογονομένων παραπροϊόντων. Ακολουθεί διεξοδική μελέτη του τρόπου διάσπασης των διαφόρων τάξεων οργανικών ενώσεων με πολλά παραδείγματα, ώστε να είναι δυνατή η αποτίμηση των πιθανών κατιονικών θραυσμάτων μιας ένωσης.

Επιπλέον γίνεται προσπάθεια εισαγωγής των τεχνικών GC και LC σε συνδυασμό με τη φασματοσκοπία μαζών και δίνονται ορισμένα παραδείγματα εφαρμογών.

Πολλοί τεχνικοί όροι εμφανίζονται για πρώτη φορά στην Ελληνική βιβλιογραφία, γι’ αυτό έγινε προσπάθεια για την πληρέστερη απόδοσή τους στα Ελληνικά.

Εκδόσεις Βιβλίων

Από το 1934 κοντά στο φοιτητικό κοινό και τους καθηγητές, με καλαίσθητες και ποιοτικές εκδόσεις πανεπιστημιακών συγγραμμάτων.

Διανομή Βιβλίων

Το κατάστημα μας λειτουργεί ως Σημείο Διανομής συγγραμμάτων μέσω του Συστήματος Εύδοξος.

Βιβλιοπωλείο

Βιβλία που καλύπτουν διάφορα επιστημονικά πεδία, με εξειδίκευση στις Γεωτεχνικές και Θετικές Επιστήμες.